”S pozabljenimi resursi mladi varujemo naše okolje”

Projekt »S pozabljenimi resursi mladi varujemo naše okolje«

Projekt nagovarja mlade kot ciljno skupino, ki imajo priložnost postati nosilci sprememb. Njihova radovednost in kreativnost jim omogočata, da o dotičnih stvareh debatirajo in sporočila širijo naprej preko svojih najljubših kanalov.

PONOVNA UPORABA je tema, o kateri se premalo pogovarjamo, jo premalo poznamo.  Z našim projektom smo se želeli mladim čim bolj približati in jim podati informacije, kaj ponovna uporaba je in kako jo lahko vključijo v svoj vsakdanjik.

Filmčki predstavljajo kreativne delavnice o PONOVNI UPORABI. Nastali so pod okriljem projekta » S pozabljenimi resursi mladi varujemo naše okolje «, sofinanciranega s strani evropskega sklada Active citizen fund (ACF).

Povezava do DIY (Do it yourself) filmčkov

Želimo si, da bodo filmčki orodje, ki ga bodo učenci in dijaki uporabljali v prihodnje ter svoje zamisli in ideje delili naprej. Verjamemo, da se bo marsikateri, v tej vlogi našel in ustvaril svoj filmček. V ta namen smo pripravili tudi kratko anketo o ponovni uporabi, za katero Vas vljudno naprošamo da jo delite med učence in jih nagovorite da jo tudi izpolnijo.

Hvala in prijazen pozdrav!

________________

* V partnerstvu Zavoda Korak Naprej, podjetja Pro Mundus d.o.o. in Mladinskega informativnega in kulturnega kluba Murska Sobota (MIKK), smo se lotili pereče problematike povečanega odlaganja odpadkov v naši regiji, ki imajo potencial ponovne uporabe. Osredotočili smo se na tekstil in notranjo opremo za dom. Problem, ki smo ga zaznali v našem okolju izhaja iz neozaveščenosti prebivalstva. Nizko cenovni ponudniki oblačil in notranje opreme spodbujajo nakup nekvalitetnih izdelkov z nizko uporabnostjo in življenjsko dobo, kar posledično vpliva na povečano količino odpadkov. Za prebivalstvo so to odpadki, za nas surovine, iz katerih delamo nove izdelke.

*Storitev se izjava v okviru projekta ACF na področju Krepitev zagovorniške in watchdog vloge nevladnih organizacij.