Od 23. do 25. novembra smo gostili partnerje iz Italije, Poljske in Portugalske v okviru projekta Erasmus+ “LEGENDS ARE BACK“. Glavna tema srečanja je bila opolnomočiti učitelje oz. udeležence srečanja z IKT tehnologijo in s portalom eTwinning. Organizirani sta bili dve delavnici, in sicer učitelj Simon Hauko je predstavil orodja, s katerimi razpolagamo pretežno v času dela na daljavo.

Delavnico o uporabi eTwinning portala oz. eTwinning live pa je vodila gospa Tatjana Gulič (Cmepius). Ker je bilo to srečanje prvo, je bilo veliko govora tudi o organizaciji in izvedbi naslednjih mobilnosti, saj je marsikaj zaradi trenutne situacije moteno oz. onemogočeno.

Obiskali smo Pokrajinski muzej v Murski Soboti, kjer nam je gospa Mateja Huber predstavila življenje na našem območju skozi zgodovino. V sodelovanju s TIC Murska Sobota pa smo spoznali mesto in njegovo zanimivo zgodbo. Po mestu nas je vodila gospa Jasmina.

Obiskali smo Lendavo, se povzpeli na najvišji stolp Vinarium in se v spremstvu vodiča Aleksandra sprehodili po mestu, obiskali grad z muzejem in Sv. Trojico.

V času gostovanja pa smo okusili tradicionalno prekmursko kuhinjo, ki je dala piko na i našemu srečanju.

Monika Krančič, koordinator projekta

Dostopnost