Razredna ura malo drugače

V sredo smo pri razredni dobili posebno gostjo, ki je na invalidskem vozičku. Ko je bila stara 17 let, so ji ugotovili bolezen multiplo sklerozo. Po poklicu je fizioterapevtka. Predstavila nam je, kaj je fizioterapija in nam pokazala nekaj zelo uporabnih, težkih vaj za krepitev mišic. Te vaje nam pomagajo pri razgibavanju po hudih poškodbah. Zelo sem vesel, da smo jo spoznali in da nam je pokazala vaje. Izvedeli smo nekaj novega in poučnega za zdrav življenjski slog.

Oskar Balažic, 6.a.

Učiteljica Darja Sever je povabila mojo mamo Tadejo Polanšček na razredno uro, na kateri je moja mama spregovorila o tem, kako je v življenju vse mogoče, le potrudi se je treba in boriti za svoj cilj. Moja mama je namreč na invalidskem vozičku, saj je zbolela za multiplosklerozo. Po poklicu pa je fizioterapevtka in ker ima zelo rada svoj poklic, veliko predava o bolezni in ljudi vzpodbuja h gibanju. Tudi nam je pokazala nekaj vaj, ki pa niti približno niso enostavne, če jih izvajaš pravilno.

Ta razredna ura mi je pomenila veliko, saj sem opazil, da so sošolci pridno poslušali mojo mamo. Nekaj mojih sošolcev je povedalo, da je moja mama »carica« in da še kako velja rek: »Četudi si drugačen, si enakovreden ostalim«. Bil sem ponosen nanjo.

Matic Polanšček, 6.a.