TABOR »TEHNIKE ZA SPODBUJANJE USTVARJALNOSTI«

ČETRTEK, 28.9.2017

Danes smo preživeli še en zanimiv dan. Spoznali smo tehniko enostavne matrike ter tehniko prisilnega povezovanja. Nato smo nadaljevali z delavnico ustvarjalnost v praksi. Tokrat smo delali v dvojicah. V paketih smo prejeli materiale, iz katerih smo izdelali svoje izdelke. Izdelki so morali biti estetski, originalni, morali so imeti tudi svoje ime. Kakšen izdelek smo testirali, če res deluje.

Vse naše izdelke je komisija skrbno pregledala in tudi ocenila – od dobro, odlično pa vse tja do turbo fantastično!

Po kosilu smo se odpravili na pohod okrog Hodoškega jezera. Občudovali smo okolico ter se nadihali svežega zraka.

Ko smo se vrnili, smo pričeli s pripravo svojih zaključnih referatov. V njih naj bi predstavili  tehnike, ki smo se jih naučili. Jutri bomo referate tudi dokončali in predstavili.

Večerni kviz je bil tudi tokrat na temo Slovenija. Bil je zanimiv in napet, saj so bile ekipe velikokrat zelo izenačene.

Utrujeni od dneva ter polni vtisov smo se odpravili v postelje.

 

Jasna Džaferović, 6.a

SREDA, 27.9.2017

Danes smo se šestošolci odpravili na tabor Tehnike za spodbujanje ustvarjalnosti. Najprej smo obiskali kmetijo Mali Raj, kjer imajo veliko živali. Med njimi so najbolj nenavadne in izstopajoče alpake. Prav posebej sta nas pritegnila samička in njen dvotedenski mladiček. Naš obisk je popestril tudi osel Mirko, ki nas je glasno pozdravljal s svojim riganjem in prosil za košček kruha.

Po ogledu kmetije smo se odpeljali do Mladinskega doma, kjer tudi bivamo. Pojedli smo slastno kosilo, ki so nam ga pripravile naše kuharice. Nato smo pričeli s poukom. Pa ne takšnim kot ga imamo v šoli. Učili smo se o tehniki nenavadnih uporab, o tehniki zamišljanja posledic ter o tehniki naslavljanja, pri kateri smo se tudi nasmejali.

Seveda nismo pozabili na gibanje na svežem zraku. Igrali smo se skrivalnice in se lovili. Čas je hitro minil. Že se je zvečerilo in bil je čas za večerjo – slastno pico. Večerno druženje smo popestrili z dvema kvizoma o Sloveniji in se naučili tudi nekaj novega.

Jasna Džaferović, 6.a

 
 

Več prispevkov iz Novice