ODBOJKA DEKLICE – GREMO V FINALE !!!

V četrtek, 22. marca je na naši šoli potekalo polfinale odbojke deklic.

Prvo tekmo so naša dekleta odigrala proti OŠ Kamnica. Prvi set so gladko zmagale. Omenim, da so Ajda, Eva in Vita odlično nadomestile Gajo v napadu; ta je na četrtkovem polfinalu igrala pozicijo libera, katero je odigrala odlično.

Drugi set so dekleta za las izgubila, vendar so se v zadnjem nizu spet zbrale in tako dobile prvo tekmo v napeti končnici z rezultatom 16:14. Prve zmage so se iz tribun zelo veselili ostali učenci naše šole, ki so dekleta podpirali skozi celotno tekmo proti OŠ Kamnici in odlično navijali.

Med prvo in drugo tekmo smo poslušali državno himno ter prisluhnili nekaj besedam gospe ravnateljice ter mentorja  naše ekipe, Davorina Čeleša.

Drugo tekmo sta odigrali gostujoči šoli in sicer OŠ Kamnica ter OŠ Braslovče. Odigrala sta se le dva niza, ki ju je zmagala OŠ Braslovče.

Tretjo tekmo pa so se na igrišče spet vrnile naše učenke, ki so se tokrat soočile z OŠ Braslovče. Ta tekma je odločala o zmagovalcu turnirja ter s tem potnika na finalni turnir. V prvem nizu sta se Zoja in Tiara izkazali z zanesljivimi začetnimi udarci, ki so poleg timskega dela ekipe bili zaslužni za zmago. Nato je nastopil niz, ki so ga kljub solidni igri naše učenke izgubile – zmanjkalo je nekaj zbranosti v igri ob mreži v odločilnih trenutkih. V zadnjem, odločilnem nizu pa so se pokazali aduti vseh igralk, ki so jih v kombinaciji z izvrstnim ekipnim delom popeljali do zmage. Pohvaliti moramo Gajino in Vitino konstantno borbenost v obrambi, odlične bloke s strani Laure v ključnem 3 nizu ter natančne podaje in napadalne udarce s strani Eve in Ajde.

V obeh tekmah so se igralke držale taktičnih navodil s strani mentorja – Davorina Čeleša, v koliko jim je igralna situacija to dopuščala. Požrtvovalnost celotne ekipe je bila izjemna. Zmagali smo s srčno igro, čemur so v veliki meri pripomogli glasni navijači na tribunah, ki so s korektnim navijanjem “ponesli” domače igralke do finala.

Navijači so, takoj po padcu zadnje točke v prid naše šole, pritekli na igrišče in se veselili zmage z zmagovalkami. Celotna šola je zelo navdušena nad še enim odličnim uspehom. Z dvema zmagama so se naše odbojkarice uvrstile med najboljše tri ekipe v Državi, vsi pa se že veselimo finala.
Bravo, punce!

zapisala: Maja Nemec